Follow Me

Close

Afgestudeerd als communicatiemanager! Wat nu?

Wie communicatiemanagement studeert, heeft vaak een breed interesseveld. Het is dan ook logisch dat je nadien verschillende richtingen uit kan. Maar welke? 

Doorheen de drie jaren van communicatiemanagement ontdek je gaandeweg meer en meer over jezelf: wat je graag doet en wat niet, wat je goed of minder goed kan… Vooral het derde jaar is beslissend voor je persoonlijk traject.

Kies voor je interesses

Via drie keuzevakken bepaal je mede de richting die je na je opleiding uit wilt. Interesseert marketing jou enorm? Dan is brandmanagement misschien wel iets voor jou! En als het dat niet is, misschien wel eventmanagement of woordvoerderschap?

In het derde jaar schrijf je ook je bachelorproef. Je kiest zelf je onderwerp en kan kiezen voor bijvoorbeeld een communicatieadvies of een issuepaper. Ben jij iemand die graag research doet, dan is dat laatste zeker geschikt voor jou!

Je keuzevakken en je bachelorproef samen met een goed uitgezochte stageplaats die perfect bij jouw interesses aansluit, bepalen het profiel waarmee jij op de arbeidsmarkt stapt. Eenmaal daar zijn de keuzes eindeloos: communicatiemanagement spreekt namelijk een heel breed spectrum van de markt aan. Want elke organisatie communiceert. De vraag is alleen: bij welke organisatie pas jij het best?

Oneindig veel jobmogelijkheden

Je kan heel specifiek voor een bepaald communicatieterrein kiezen: marketing, PR, communicatie -of evenementenbureaus. Maar ook redacties, mediabedrijven, uitgeverijen, productiehuizen en nog veel meer behoren tot de mogelijkheden. En dat zowel non-profit, privé als bij de overheid! Maar evengoed bij elke organisatie die over een communicatiedienst beschikt. Communicatiemanagement op Artevelde biedt jou dus een heel uiteenlopend aanbod aan jobmogelijkheden.

Blokken nog niet beu?

Nog niet klaar om na drie jaar studeren te gaan werken? Doe zoals 55% van alle communicatiestudenten en studeer verder. Misschien wel voor een master in Sociologie, Communicatiewetenschappen, Politieke Wetenschappen of EU-studies via een schakelprogramma. Of behaal via een verkort traject jouw tweede professionele bachelor in Bedrijfsmanagement, Grafische en digitale media of Journalistiek. De Arteveldehogeschool biedt zelfs interessante bijscholingen en postgraduaten aan.

Oneindig veel mogelijkheden dus, nu is het aan jou om de keuze te maken die het best bij jouw interesses past.

Afgestudeerd als communicatiemanager - Kleuren aangepast