Follow Me

Close

Stuvo, the place to be

Flowchart1

Je school is er niet enkel om je slimmer te maken, maar ook om voor je te zorgen. Daarom voorziet Arteveldehogeschool tal van voorzieningen die je helpen bij geldproblemen, de juiste leermethode vinden, huisvesting, mobiliteit, en nog veel meer. Mocht je na het lezen van deze pagina nog vragen hebben, stuur dan gerust een mailtje naar studentenvoorzieningen@arteveldehs.be of mail persoonlijk naar de stuvomedewerkers van de campus Kantienberg, namelijk Charlotte Goddeeris, Ann Lambert, Ann-Marie Van Noten of Anske Verhaaren.

Je kan er vrij langsgaan op maandag en donderdag van 13u tot 16u30 en op dinsdag en woensdag van 9u tot 12u30. Op andere momenten kan je er terecht na afspraak.

Sociaaljuridische begeleiding

Natuurlijk ben je als doorsnee student niet echt op de hoogte van alle wetten en regels en daarom kan je bij de stuvomedewerkers terecht voor wat meer uitleg over je sociaaljuridisch statuut. De thema’s die hierbij aan bod kunnen komen zijn o.a. kinderbijslag, afstuderen, stoppen met je studies, studeren en werken combineren, onderhoudsplicht, …

Ook kan je hier terecht voor advies als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een geschikte studentenjob. Ze leggen je onder meer je rechten en plichten als jobstudent uit, wat toch wel belangrijk is.

Studiefinanciering 

Als je meer informatie nodig hebt over alles wat met studietoelagen, kinderbijslag, belastingen enzovoort te maken heeft, neem dan zeker een kijkje op de website centen voor studenten. Vind je op die website niet alle antwoorden op jouw vragen, dan kan je altijd een afspraak maken met een stuvomedewerker voor wat bijkomende uitleg.

Psychologische begeleiding

Naast sociaaljuridische begeleiding kan je bij Stuvo ook terecht voor een luisterend oor of ondersteuning. Je kan voor meerdere gesprekken langsgaan en indien je liever professionele therapie wilt, dan verwijst Stuvo je door.

Je kan er bijvoorbeeld ook in groep terecht, als jullie allemaal met hetzelfde probleem te kampen hebben. Dat kan o.a. gaan over assertiviteitsproblemen, uitstelgedrag of faalangst. Je kan je dan met je groepje inschrijven voor groepstrainingen.

Cultuur

Aangezien cultuur ook een belangrijk aspect is van het studentenleven, maakt Stuvo je er attent op dat Gent een échte cultuurstad is waar je veel leuke dingen kan beleven. Meer tips en info hierover vind je hier. Soms organiseert Stuvo zelf cultuuractiviteiten voor Arteveldestudenten. Zo is er bijvoorbeeld elk jaar de ‘film aan 1 euro’, waarbij je aan een spotprijsje naar een door Stuvo uitgekozen cinemafilm kan gaan kijken. Als dat geen buitenkansje is.

Gezond 

Voel je je niet lekker? Dan bezoek je best de studentenarts! Op Dinar vind je bovendien ook enkele healthy links, die je helpen bij evenwichtiger eten, stoppen met roken, gematigd drinken en nog veel meer.

Sport

Ook voor de sportjunkies onder jullie heeft Artevelde gezorgd. Je kan een sportsticker voor 25 euro kopen en hiermee kan je dan het hele academiejaar lang sporten. Bij sommige ziekenfondsen wordt de kaart zelfs helemaal terugbetaald! Met deze sportsticker kan je heel veel verschillende sporten uitoefenen samen met andere studenten. Zumba, yoga, volleybal, caloriecrush en euh, bowka staan onder andere op het programma.

Ben je een echte waterrat? Dan is de zwemkaart iets voor jou! Je betaalt voor een 11-beurtenkaart slechts 10 euro i.p.v. de gebruikelijke 17 euro als je jonger dan 26 en Arteveldestudent bent. De zwemkaart kan je gebruiken in de Gentse zwembaden, namelijk Strop, Van Eyck, Rozebroeken en Rooigem.

Ben je een diehard loper? Sluit je dan aan bij de loopgroep van Arteveldestudenten, namelijk ‘Student rent’.

Op Kot

Wil je graag in een studentenhuis van de Arteveldehogeschool op kot?

Of wil je naar het buitenland en je kot voor een korte termijn (ver)huren? Bij Stuvo kan je ook terecht voor meer info over een kottoelage, wetgeving en bemiddeling met de huisbaas of hulp bij je zoektocht op de privé-markt.

Mobiel

Gent is echt de droomstad voor elke fietser! In die zin dat je er bijna overal met de fiets kan rijden en je er nooit in vervelende files hoeft te staan. De Gentse tramsporen ontwijken is misschien wel een uitdaging, want je zou niet de eerste zijn die op zijn of haar snoetje dondert. Mooi meegenomen dus dat je op verschillende plaatsen je banden kunt bijpompen of aan je fiets kan sleutelen. Je kan via StudentENmobiliteit bijvoorbeeld een fiets voor een volledig academiejaar huren tegen budgetvriendelijke prijzen. Elke woensdag staat er ook aan campus Kantienberg een mobiele herstelplaats om je fiets er terug als nieuw te laten uitzien. Lekker handig, want dan hoef je je fiets nergens naartoe te brengen, maar kan je gewoon na je les even passeren.