Follow Me

Close

Studentenraad

Onderhandelen, de belangen van je collega’s verdedigen, ideeën pitchen, opvangen wat er leeft, … Het zijn allemaal zaken die tot het basic takenpakket van een communicatiemanager behoren. In de lessen leer je er uitgebreid over, maar zou het niet extra mooi meegenomen zijn als je die taken ook buiten de klas eens in de praktijk kan omzetten? Wij denken van wel. Het kan dan ook geen verrassing zijn dat onze richting over een actieve studentenraad met een vijfentwintigtal leden beschikt.

Op Artevelde noemen we die studentenraad de OSR (opleidingsstudentenraad). Die raad, die bestaat uit stuvers (studentenvertegenwoordigers), komt ongeveer een vijftal keer per jaar samen en vergadert over alles wat de communicatiestudent aangaat. Van appels in de Kantiene tot ziektebriefjes aan het onthaal, anything goes. Ze organiseren ook activiteiten. Zo verkopen ze bijvoorbeeld chocomelk op de kerstmarkt. Sfeer verzekerd!eindbeeld_design_studentenraad_1_laag_afgewerktpng

De vergaderingen worden geleid door de voorzitter, die bijgestaan wordt door de ondervoorzitter. Ook is er nog een communicatieverantwoordelijke, en natuurlijk kan de secretaris niet ontbreken. Dan zijn er ook nog studenten die onze opleiding gaan vertegenwoordigen in andere raden, zoals het Kantienbergoverleg (alles betreffende onze campus), de OR (opleidingsraad, daar doen ook docenten en directie aan mee) en de SRA (studentenraad Artevelde, je raadt het al, alles Arteveldebreed). Je kan als student één van die mandaten opnemen als je van wat verantwoordelijkheid houdt. Bovendien leer je er veel bij en staat het mooi op je CV als je afstudeert.

De studentenraad is altijd op zoek naar leden, aarzel niet om ze te contacteren! Als je klachten, vragen, problemen of ideeën hebt, staan ze er natuurlijk ook voor jou. Je kan een berichtje sturen naar de Facebookpagina of naar één van de leden, en wees niet bang om ze aan te spreken in de gang. Ze bijten niet!

studentenraad