Follow Me

Close

Het profiel van de (toekomstige) communicatiestudent

Nog niet helemaal overtuigd van je keuze voor Communicatiemanagement? Bang dat het plaatje niet klopt, of dat je de juiste skills niet hebt? Geen nood! Welke deze skills zijn, leggen we hieronder even uit.

De ideale communicatiestudent omschrijven wij als iemand die erg geïnteresseerd is in communicatie in al haar aspecten. Je bent nieuwsgierig naar zowel de communicatie vanuit grote bedrijven als vanuit overheidinstanties en kleinere zaken. Ook over sociale media en reclame leer je in onze richting veel bij, dus je mag er zeker niet vies van zijn! Ben je eerder nieuwsgierig naar het veranderende medialandschap van vandaag? Dan zit je bij ons ook op je plaats.

Je moet graag bezig zijn met je brein, maar ook met je handen. Praktijk is namelijk dé dada van de communicatiestudent op Artevelde. Wiskunde en grote stukken leerstof vanbuiten blokken zijn vaak iets minder je ding. Communiceren gebeurt ook in verschillende talen. Je beschikt dus best over een talenknobbel. Ben je niet bang om je mond open te doen? Da’s extra mooi meegenomen. En als je dan nog eens goed in groep werkt en nu en dan graag een presentatie geeft, des te beter.

Zoals je ziet gaat het meer om interesse dan om skills, want die leer je bij ons. Kun je jezelf daarin vinden? Wil je graag je talent als woordvoerder, copywriter of misschien wel eventplanner verder ontwikkelen? Dan is Communicatiemanagement zéker iets voor jou!

Als je al wat verder nadenkt over wat je wil doen na je studies, lees dan zeker dit artikel over welke wegen je allemaal uit kan als communicatiemanager. 

 DNA van een communicatiestudent - Kleuren aangepast 2