Erasmus: wie, wat, waar, wanneer?


Zou je graag op Erasmus gaan, maar weet je nog niet goed waarheen? Of denk je “goh Erasmus dat lijkt wel interessant, maar zou ik dat wel doen?” of misschien eerder een gedachte als “lol,  Erasmus en ik gaan echt niet goed samen”?

Erasmus

Bron: http://www.staffs.ac.uk/international/students/support/erasmus/

Indien dit zo is dan moet je misschien toch maar eens deze blog bekijken! De komende weken dompelen wij jou onder in het Erasmus-leven van huidige Erasmus-studenten. Maar eerst even de basics op een rijtje zetten. Want waarschijnlijk ben jij net zoals ons en wil je wel gaan, maar weet je niet waar te beginnen. Lees dan zeker verder!

Wanneer?

Wil je naar Amerika? Dan dien je een sollicitatiedossier in bij  bea.paelman@arteveldehs.be VOOR 30 november 2018. Zij zal jou met veel plezier verder helpen. Lees eerst alle info over “ISEP” op de internationale pagina van COM.

Op 11 december worden er nog verdere infosessies gehouden over Erasmus en wat je kan verwachten. Verder zijn er ook infosessies bij de start van het 2e semester, en het indienen van je top 3 moet binnen zijn tegen 25 februari 2019.

Wanneer je op Erasmus kan?

Je kan studeren in het buitenland vanaf je 3e jaar bachelor. Dit is vaak in het eerste semester aangezien je in het 2e semester aan je cases en stage moet werken. Uiteraard kan je ook stage doen in het buitenland! Dit valt dan meestal in het 2e semester van het 3e jaar. Indien jouw studies niet van een leien dakje lopen, dan kan je ook in een 7e semester (eerste semester van het 4e jaar, vaak door enkele vakken of stage die je opnieuw moet doen) op stage of Erasmus gaan in het buitenland. OPGELET! Dit kan enkel als je 20 studiepunten opneemt!

Geen nood! Je kan ook in het derde jaar op stage gaan als je maximaal 2 vakken nog moet nemen van vorige jaren.

Waar?

Je kan op Erasmus gaan in zoveel verschillende landen! Hier heeft Bea Paelman al reeds een documentje voor je klaar gezet!

Hierbij staan alle scholen per continent die een samenwerking hebben met Artevelde. Korte uitleg:

  • er staan bij elke school een aantal plaatsen, zijn er meer studenten dan plaatsen, dan wordt er een ranking toegepast. (Zie 4. Gids studie in het buitenland op de internationale pagina van COM)
  • soms staat er “delen met jour” of “via jour”; dit betekent dus wat het zegt, deze school neemt een aantal studenten aan van de richting jour en com. Wanneer het “via” zegt, betekent het dat jour eerste keuze heeft. Wanneer bij jour niemand naar deze school gaat, dan heb je kans om als student van com te gaan.
  • Talen! Je kan altijd vakken in het Engels volgen! Maar besef dat daar een beperkt aanbod in kan zijn, afhankelijk van het land waar je heen wil. Wanneer er dus 2 talen staan, dan heb je meer keuze in vakken wanneer je ook de tweede taal spreekt! OPGELET: je moet in die 2e taal zeker een B1/B2 hebben van Niveau! (A1 -> A2 -> B1 -> B2 -> C1 -> C2; A1 niet goed; C2 perfect)

Je kan ook meer informatie vinden op de site die Bea Paelman heeft opgezet voor jullie. Deze vind je terug op mijnDinar -> opleiding: communicatiemanagement -> internationalisering. Wanneer je hier eens kijkt bij Uitgaande Staf en Studenten dan vind je uitgebreid alle documenten die je nodig hebt!

TIP: zet de documentenlijst op alfabetische volgorde: mevrouw Paelman heeft namelijk alles mooi geordend en genummerd.

1 -> infosessies en data die je moet weten!

2 -> misschien kom je in aanmerking voor een beurs?

3 -> Alles met studielopen in het buitenland

4 en 5 -> STAGE

6 -> Internationaal Project

 

Aangezien je nu zover al gekomen bent in deze blog, raad ik je ook aan om goed alle teksten te lezen die op MijnDinar staat. Hierin staat namelijk ook alles mooi uitgelegd.

En hou ook de nieuwsbrief in het oog!

Veel succes en vooral plezier op Erasmus!

 

Geschreven: Buyle Sarah

Interview: Buyle Sarah en Vanhooren Lucinda

Informatie: Bea Paelman

YOU MIGHT ALSO LIKE

Välkommen till Sverige – Erasmus in Zweden
December 01, 2018
Erasmus in Boedapest
December 01, 2018
Goedkoop reizen voor na de herexamens!
August 18, 2018
Overleef een stage dankzij de Goesthink-survivalgids
April 15, 2017
De cases, wablieft?
March 27, 2017
FREE WIFI HOTSPOTS IN GENT
March 15, 2017
Herexamens? Let’s go!
August 12, 2016
Leuke kijkstage: Earlybirds films!
July 22, 2016
Brace yourselves, exams are coming…
May 25, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *