SOS Kot


September, de maand waarin de vraag “En wanneer beginde gij terug met de lessen?” je meer dan vaak om de oren wordt gegooid. Op die vraag weet je misschien reeds het antwoord, maar de eerste keer op kot blijft een groot vraagteken. Door gigantisch uitstelgedrag of gewoon een drukke vakantie kunnen de kot-voorbereidingen op de achtergrond geschoven worden, tijd voor actie!

 

1. Ik heb een kot!

Voor velen klinkt het vanzelfsprekend maar tussen herexamens, vakantiejobs en citytrips door had je geen tijd voor het afschuimen van sites op zoek naar jouw droom kot. Een van de beste en snelste manieren om nog een geschikt kot te vinden is Facebook. Er bestaan talloze groepen waar koten worden opgezet aan de lopende band. Zo kan je meteen selecteren op prijs, ligging en grootte zonder onnodig contact op te nemen met de eigenaars.

2. Ik heb meubels!

Eten is nog altijd het gemakkelijkste aan een tafel en slapen in een bed als het even kan. Kies je voor een niet gemeubeld kot, dan moet je rekening houden met het zoeken en vooral kopen van meubels. IKEA zal je ongetwijfeld graag verwelkomen maar de prijzen lopen al snel op. Hier kan Facebook ons alweer goed van dienst zijn. Er bestaan namelijk talrijke tweedehands groepen waar je alles vindt wat je nodig hebt om je te installeren en zelfs veel meer.

3. Ik ben verzekerd!

Kijk je er helemaal naar uit om de kot-keuken eens uit te testen en je nieuw verworven kookkunsten te showen aan je vrienden? Dan is het zeker geen slecht idee om je inboedel te verzekeren voor het geval je avond opgaat in vlammen. Voor slechts een minimumbedrag van €80 per jaar kan je al verzekerd zijn voor gegarandeerd meer waarde dan je nu hebt staan. Het kot zelf is verzekerd dankzij de verzekering van je ouders, maar dat check je best eens na.

4. Ik heb een job!

Niet door de preselecties geraakt van Miljonair maar wil je wel graag je duitje in het kot-zakje doen? Dan zijn er verschillende leuke en gevarieerde jobs te vinden die te combineren zijn met studeren. Denk maar aan horeca, thuiswerk, fundraising op straat of deur-aan-deur. In iedere branche is zeker wat te vinden en de communicatieve ervaring is niet te onderschatten. Bovendien voel je je kei volwassen als je je eigen boterham gaat verdienen, wat doe je anders met al die vrije tijd?

5. Ik geef een feestjeeeuh!

Alles is geregeld, nu is het tijd om te ontspannen en te profiteren van de voordelen van het kotleven. Je kan eindelijk al je vrienden uitnodigen op JOUW pré, voorafgaand aan een dik feest in de welbekende Toverpoort. De instuif van je kot wordt gegarandeerd onvergetelijk, ookal heb je hopelijk  die verzekering dan nog niet nodig!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *