Apps om je door de blok te sleuren


De examenperiode komt er weer aan. Alle studenten zitten al aan hun boeken gekluisterd, druk bezig met blokken. Maar iedereen weet dat studeren niet altijd even makkelijk is. Met Goesthink zochten wij enkele apps om deze periode vlotter te doen verlopen.

 

Timetable

Een studeerschema kan een goed hulpmiddel zijn tijdens de blok- en examenperiode. Met Timetable kan je perfect je schema op je smartphone zetten. Je kan makkelijk dingen markeren in verschillende kleuren en reminders instellen zodat je zeker niets vergeet.

Afbeelding1

 

Forest

Deze app stimuleert je om je gsm te laten liggen tijdens het studeren. We kennen het allemaal. Je kijkt eventjes op je gsm tijdens het studeren en plots is er een uur voorbij. Wanneer je de app gebruikt en je gsm links laat liggen beginnen er bomen te groeien. Door enkele uren de app niet te verlaten heb je een echt bos verzameld. Wanneer je de app verlaat sterven alle bomen. Je gsm laten liggen is dus de boodschap. De verzamelde munten in de app (door bomen te laten groeien) kan je weggeven aan Forrest,  zij zullen op hun beurt geld doneren aan Tress for the Future. Een organisatie die middelen voorziet om boomplantatie in Afrika te stimuleren.

 Afbeelding2

 

Alarmy (Sleep If U Can)

Niemand wil zich overslapen op de dag van een examen. Deze app zorgt ervoor dat dit nooit meer kan gebeuren. Wanneer je je alarm instelt neem je een foto van een plek buiten je kamer. De volgende dag gaat je alarm af en je kan het enkel uitzetten wanneer je in de app opnieuw een foto neemt van diezelfde plaats.  Er zijn ook nog andere mogelijkheden van dingen die je moet doen om je alarm uit te zetten. Je verslapen is dus geen optie meer.

 Afbeelding3

Stay Focused

Stay Focused is een alternatief voor de app Forest. Wie toch niet van zijn gsm of sociale media kan wegblijven, kan ze blokkeren. Je kiest zelf hoelang je andere apps blokkeert.

Afbeelding4

 

Geschreven door Mathilde Jacobs

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *