Lacoste toont hart voor dieren


De opwarming van de aarde, de hongersnood, het watertekort, de uitputting van natuurlijke bronnen en ga zo maar verder. Dit zijn problemen die vandaag de dag niet meer te ontkennen zijn. Een van die grote problemen zijn de vele uitstervende dierensoorten en hun slechte leefomstandigheden in de wilde natuur. Iets waar weinig mensen aandacht aan schenken, maar het modemerk Lacoste geeft hen een stem, dit met een opmerkelijke actie.

 

lacoste_gallery

Lacoste is al snel herkenbaar aan het typische krokodillenlogo, dit is dan ook hun trots en pronkstuk. Voor heel even zal deze moeten verdwijnen en plaats maken voor andere, nieuwe logootjes. De spotlights worden gericht op de 10 meest bedreigde diersoorten in de wereld, hiervan verschijnen icoontjes op hun typische witte polo’s.

 

De polo’s zijn niet ongelimiteerd te verkrijgen, Lacoste wil extra de aandacht vestigen op de kleine vertegenwoordiging van deze dieren door enkel het aantal polo’s met deze logo’s te produceren gelijk aan het aantal dieren van deze soort die nog in leven zijn.

 

Lacoste-Is-Replacing-the-Iconic-Crocodile-with-Endangered-Species-1

De Anegada grondleguaan: 450 stuks
De Sumatraanse tijger: 350 stuks
De Saola: 250 stuks
De Californische condor: 231 stuks
De Cao-vit Gibbon: 150 stuks
De Kakapo: 157 stuks
De Javaanse neushoorn: 67 stuks
De noordelijke sportieve maki: 50 stuks
De Birmaanse overdekte schildpad: 40 stuks
De Vaquita dolfijn: 30 stuks

Voor €150 kan je een unieke polo met een mooi en zeldzaam diertje op kopen. Een deel van deze opbrengst schenkt Lacoste aan het redden van bedreigde diersoorten in het wild. De populariteit van de polo’s was te zien tijdens de Fashionweek in Parijs.

Ben je geïnteresseerd in de hele actie en zie je graag een voorbeeld van de polo’s, bekijk dan zeker het onderstaande filmpje.
Alle dierenliefhebbers zullen bij deze actie een warm gevoel krijgen en daar hoor ik zeker bij. Volg het voorbeeld van Lacoste en laat je hart spreken!

https://www.youtube.com/watch?v=qsbCoaUxnhI

 

Blogpost geschreven door Evelyn Vercruysse

3 Comments

nike ca
Reply januari 17, 2019

http://www.golden-goosesneakers.us.com/ golden goose

bose wireless speaker
Reply mei 31, 2019

http://buccaneers.nflshop-jerseys.us/ buccaneers

womens converse
Reply juni 13, 2019

http://www.chaussurebalenciaga.fr/ basket balenciaga

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *