Een kwispelrelatie die mensen helpt


Voor de warmste week ging Goesthink op zoek naar een goed doel. Ons oog viel op Hachiko vzw, een organisatie die assistentiehonden traint. Zo’n slimme vriend opleiden kost natuurlijk geld. Daarom wil Goesthink voor hen geld inzamelen.

Beste vriend

Honden zijn er voor ons op allerlei manieren: wanneer we ons slecht voelen, wanneer we gelukkig zijn of wanneer we gewoon een knuffel willen. We zouden er niet zonder kunnen.  Maar voor sommige mensen zijn honden veel meer dan een vriend en spelen de viervoeters een belangrijke rol in hun leven.

Een helpende hand

Hachiko vzw is een organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische beperking,  epilepsiepatiënten en mensen die in woonzorgcentra wonen. De viervoeters zijn getraind om hun baasje te helpen bij dagelijkse taken die zij zelf moeilijk aankunnen. Ze kunnen bijvoorbeeld een deur openen of een blaadje van de grond rapen. Deze kleine dingen kunnen de levenskwaliteit van hun baasjes erg verbeteren.

Daarnaast waken ze ook over het welzijn van hun baasje in bepaalde situaties. Zo kan een assistentiehond voor mensen met epilepsie er bijvoorbeeld voor zorgen dat zijn eigenaar in een goede positie ligt tijdens een episode.

Samen gaan we ervoor

De hulp die een assistentiehond biedt verschilt natuurlijk van persoon tot persoon, maar voor iedereen geldt hetzelfde: hun trouwe viervoeter zorgt voor steun, toeverlaat, en opent de deur naar een beter leven. Door Hachiko zijn er in Vlaanderen al 125 assistentiehonden dagelijks klaar om hun baasje te helpen, en door onze hulp kunnen dat er nog meer zijn!

 

 

Blogpost geschreven door Naomi Rappelet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *