COLUMN: Pessimisme kan ik begrijpen, een gebrek aan optimisme niet


Er moet mij iets van het hart. Toen ik gisteren een nieuwe column op Goesthink las, viel het mij op dat wij, studenten, het precies toch héél zwaar te verduren krijgen.

Ik geef het toe, ook ik durf al eens een zucht te laten, of te doen alsof dat ene groepswerk het einde van de wereld is. Maar laten we dat allemaal eens even in de ‘bigger picture’ zetten. Is het leven op Artevelde dan zo ongelooflijk lastig?

Veel van mijn medestudenten zullen het misschien niet eens zijn als ik zeg dat het hier best nog meevalt. Ja, we verzuipen in de duizend en één taken. Ja, onze docenten verwachten enorm veel van ons, en ja, zo kan ik nog wel eventjes doorgaan.

Maar het is hier niet allemaal kommer en kwel.

Want ja, die veeleisende docenten zorgen ervoor dat wij kritische studenten worden die steeds het beste van zichzelf proberen geven. Ja, al die groepswerken maken van ons echte teamplayers en leren ons probleemoplossend denken. En oh ja, stressen kunnen we als de beste. Maar die stress zorgt ervoor dat wij Arteveldestudenten wel het een en ander aankunnen.

Artevelde en in het bijzonder onze docenten zorgen ervoor dat we gedreven, scherpzinnige, creatieve jonge mensen worden. Het is hier dus zo slecht nog niet.

Want eerlijk, die mensen van dat ene groepswerk, die werden hier mijn vrienden. Die ongelooflijke studenten rondom mij die klaarstaan voor je op elk moment van de dag en waarop je steeds kunt rekenen.

Ook zij zijn aan het zwoegen en zweten. Ze beseffen als geen ander wat zo’n verdomd groepswerk met een mens kan doen. Zij zijn het die weten hoe een avondje uit je even al die stress kan doen vergeten.

Laten we dus even eerlijk zijn, naast al die levensbedreigende taken en helse opdrachten, krijg je hier ook heel wat (levens)wijsheid en een leger aan bondgenoten, maar vooral vrienden, toegestopt.

Al bij al valt dat eigenlijk nog wel mee, toch?

 

Column geschreven door Flore Suijs

22519746_1477286635690118_4474721283743644472_o

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *