A week in the life: Eerstejaarsstudente Mariska Naessens


Maandag 25 september

 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: het tempo ligt hoog. Na het einde van de eerste lesdag, was ik al volop een to do lijstje aan het maken met dingen die geregeld moesten worden. Onze eerste les was er meteen één van drie uur, maar zo voelde het echt niet aan. De les werd zodanig interessant gegeven dat het bijna zelfs niet aanvoelde als les. Althans niet voor mij.

In ons uurrooster was er oorspronkelijk geen tijd voorzien voor middagpauze op maandag. Ik vroeg me al af hoe ik een dag van 10:30 tot 17:30 ooit ging volhouden. Toen dus om 13:30 bleek dat ons uurrooster veranderd was en er wel tijd was om te eten, werd ik alleen nog maar enthousiaster. Onze tweede les, Fundamentals, wordt opgesplitst in twee delen (strategische communicatie en beeldtaal). Ook hier lag het tempo veel hoger dan in het middelbaar, maar het was absoluut niet ondoenbaar.

Om heel eerlijk te zijn: ik had al een aantal negatieve dingen gehoord over Artevelde voor ik was begonnen. Dit zorgde ervoor dat ik ergens toch wel schrik had dat de school niks voor mij ging zijn.

Dag één heeft me al volledig kunnen overtuigen! De lessen worden vol enthousiasme gegeven, er is interactie tussen docent en student, en eigenlijk is het tempo echt wel doenbaar als je je aandacht erbij houdt.

Onze eerste opdracht is om een interview te regelen met een communicatieverantwoordelijke bij een bedrijf. Op die manier word je er volledig ingegooid vanaf het begin, maar er is voldoende begeleiding. Ik ben benieuwd wat morgen zal geven!

 

Dinsdag 26 september

 

Vandaag hebben we maar één les. Weliswaar een blok van drie uur, maar toch. We beginnen pas om 12:30 dus is er tijd genoeg om zowel ’s morgens als ’s middags na school nog andere dingen te doen. Marketing was anders dan verwacht, maar dat is niet negatief. De docent kwam voor mij meteen heel vriendelijk, open en warm over. Ik had meteen het gevoel dat ik, als ik met vragen zat, ze gerust kon stellen aan haar. Ook voor vandaag was ons lessenrooster veranderd en begonnen we pas een uur later. Na de les was het tijd om Gent een beetje te gaan verkennen.

 

Woensdag 27 september

 

Gisterenavond heb ik nog een bericht gekregen van een vriendin dat psychologie was weggevallen voor vandaag. Blijkbaar synchroniseert mijn agenda op mijn telefoon dan toch niet zo goed, aangezien ik het pas vanmorgen kon zien. Daar moet ik toch nog een oplossing voor zoeken, aangezien ik altijd ’s avonds mijn agenda/uurrooster nog eens check en hier ’s ochtends de tijd niet voor neem. Eenmaal je op de trein zit, is het natuurlijk al te laat.

Dit zorgt ervoor dat we vandaag twee lessen hadden met drie uur pauze tussen. Op zich niet verkeerd, aangezien ik ondertussen toch wel al genoeg te doen heb om me twee uurtjes bezig te houden voor school (+ een uur om te eten natuurlijk!).

Vandaag is het ook Student Kick-Off, het eerste grote evenement sinds ik hier studeer. Gent is wel echt een leuke stad en ik ben benieuwd of ik bekende gezichten (uit de lagere of middelbare school) terug zal zien vanavond.

 

Donderdag 28 september

 

Door de enorm gezellige avond gisteren heb ik maar een paar uurtjes slaap gehad. Geen aanrader: je voelt het duidelijk in de les. Hoewel de avond zelf absoluut voor herhaling vatbaar was, was een beetje extra slaap wel welkom geweest.

Langzaam maar zeker beginnen er vriendschappen te ontstaan, je ziet bepaalde mensen constant naar dezelfde mensen trekken. Groepjes beginnen zich te vormen. Ook ik begin de mensen in mijn groep steeds beter te leren kennen!

Ons interview met het bedrijf is ondertussen ook al geregeld, mijn to do-lijstje past al niet meer op één pagina en hoewel ik toch een beetje angstig ben dat ik ga falen, ben ik nog steeds enthousiast. Het plan is om dit weekend toch een groot deel van mijn lijstje af te werken, zodat ik maandag weer met een fris hoofd kan starten.

 

Vrijdag 29 september

 

Ik kan echt niet geloven dat de eerste week er al op zit. Ondanks de drukte en de chaos was het toch een heel leuke week en ben ik zo dankbaar voor alle leuke mensen die ik nu al heb leren kennen. Misschien is de communicatie in Artevelde inderdaad niet perfect, maar elke school heeft wel iets wat beter kan. Ik heb er alleszins al vertrouwen in dat het een plezant jaar gaat worden!

 

Blog geschreven door Mariska Naessens

22140046_1547051975353899_1606387302_o

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *