Hoe scoor je op een stageplaats?


In het laatste semester van onze opleiding doorlopen alle studenten een stage in een bedrijf naar keuze. Waarop moet je letten tijdens een sollicitatiegesprek en wat zijn de aandachtspunten tijdens een stage? De beste personen om deze vragen te stellen zijn natuurlijk onze eigen derdejaars die net hun stage doorliepen.

Tips voor een vlot sollicitatiegesprek:

  1. Enthousiasme en zelfvertrouwen! Laat tijdens het gesprek zien dat je bewust voor het bedrijf koos en dat je er met volle moed aan de slag wil gaan. Probeer toch niet te overreageren.
  1. Verzorgd en uitgebreid cv. Een cv is meer dan alleen een opsomming van je prille carrière, het is jouw persoonlijk visitekaartje! Zorg voor een verzorgd en overzichtelijk cv zodat je toekomstige werknemer een duidelijk beeld krijgt van wat je allemaal in je mars hebt. Bijkomend is het ook belangrijk dat je relevante informatie vertelt. Vakantiejobs of engagementen, al dan niet binnen onze boeiende communicatiesector, bieden een grote meerwaarde en zijn vaak dé ijsbrekers tijdens het sollicitatiegesprek!
  1. Wees voorbereid. Op een sollicitatiegesprek praat je vooral over jezelf maar toch is het belangrijk hierop voorbereid te zijn. Je hoeft geen ellenlange teksten over jezelf voor te bereiden maar weet welke kenmerken en skills je wil highlighten. Zo stuur je misschien zelf wel het gesprek de juiste richting in.

stagiaires

Bewaren

Tips voor een nog vlottere stage:

Zelfstandigheid. Toon dat je zelfstandig kan werken en je stagementor zal je eeuwig dankbaar zijn.

Initiatief nemen. Wees niet bang om iets voor te stellen of om te laten weten wat je graag eens zou willen doen. Zin om tijdens een event Instagram stories te maken? Gewoon vragen! Assertief zijn helpt.

Timemanagement. Tijdens onze opleiding zijn deadlines alomtegenwoordig. Geloof het of niet maar daardoor is het timemanagement van (de meeste) communicatiestudenten vaak volledig on fleek. Laat gerust ook weten wanneer de werkdruk te hoog ligt of als je graag wat extra taken wilt.

 

Te gekke baan? Te gekke stage? Te gekke klus?

You can thank us later.

Blog geschreven door Jana Snoeck.

Bewaren

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *