Erasmus, wat een ervaring!


Elk jaar opnieuw vertrekken tal van studenten op Erasmus en beleven daar de tijd van hun leven. Al zijn er jammer genoeg soms ook studenten die de sprong niet durven wagen. We stelden 4 meisjes uit het 2e jaar Communicatiemanagement enkele vragen over hun Erasmuservaring. Hopelijk trekken we hiermee de eeuwige twijfelaars over de streep.

Als eerste stellen we graag Maxine Heylands voor. Zij ging naar Valencia, Spanje. Ze koos voor deze stad omdat het er prachtig is en ze verliefd is op de Spaanse taal. Valencia is volgens haar the place to be als je niet kan kiezen tussen de ideale strandvakantie en de city trip you’ve always dreamed of. Je kan er namelijk alles doen. Er is een geweldig natuurpark, een lang uitgestrekt strand, moderne architectuur, geschiedenis en… heerlijke sangria! Ook in de omgeving van Valencia is er een heleboel te doen. Van andere steden zoals Alicante tot prachtige bergen om te hiken waar je kan baden in natuurlijke waters. Het is een lekker goedkoop leventje en je ontmoet er een heel veel andere Erasmusstudenten. Maxine deelde er een appartement met andere studenten. Het zijn sindsdien heel goede vriendinnen en zij maakten deel uit van de allermooiste Erasmuservaring waarvan Maxine altijd had gedroomd.

16601721_10206570580621871_6037085582085509793_o   15401180_10208037226985503_741917823067491669_n

Bewaren

Ikzelf, Maxine Vrijmoed, ben vorig semester naar Jyväskylä in Finland getrokken. Finland stond op mijn n°1 en ik heb altijd al een voorliefde voor het Noorden gehad. Ik hou van de koude en de winter met veel sneeuw. Ik wilde een echt avontuur beleven. Daarnaast was ik ook uit op een bestemming die niet echt een ‘typische’ Erasmusbestemming is. Velen van mijn vrienden dachten dat ik hen voor de gek hield. Ze vroegen zich af wat ik in hemelsnaam in Finland zou gaan doen. Wel, ik heb er het grootste avontuur van mijn leven beleefd. Een van mijn twee mooiste ervaringen was mijn allereerste hikingtrip van 55 km in Lapland, het Hetta – Pallas trail. Het tweede was toch wel mijn allerlaatste avontuur voor ik terug huiswaarts ging. Mijn Finse familie wist hoeveel ik mijn honden miste en daarom namen ze mij mee naar een vriend die een huskyfarm bezit. Ze namen me mee op sleeptouw, letterlijk, met de slee althans. Op een bepaald moment mocht ik ook zelf de slee besturen en dat werd de mooiste dag van mijn leven. Ik kan iedereen die van avontuur houdt Finland aanraden. Het biedt zoveel mogelijkheden op alle vlak en je zal je er nooit vervelen!

Voor de twijfelaars heb ik 1 tip: “JUST DO IT!” Want het is een herinnering om nooit te vergeten. “And remember, only those who will risk going too far can possibly find out how far they can go” – Into the wild.

Aurélie Van Wonterghem ging vorig semester naar London in Canada. Ze koos voor deze stad omdat het een echte studentenstad is. Volgens Aurélie heeft de stad dé perfecte ligging om vaak te reizen, aangezien er vele grote steden dichtbij zijn. Deze bestemming heeft als troef dat het niet zo groot is en het heel gezellig is. Het uitgaansleven is ook zeker de moeite waard volgens haar. Aurélie ervaarde de inwoners van London als vriendelijkere mensen dan in de grootsteden. Daarnaast is het ook een erg Canadese stad. Een ervaring die ze nooit zal vergeten, is het Halloween weekend. “Een geweldig weekend met internationale studenten waar veel gefeest werd”, aldus Aurélie. Ook haar reis naar Chicago zal ze altijd blijven koesteren.

Haar tip aan jullie: “NIET twijfelen, want daar is ook geen reden toe. Je kan niet anders dan heel wat nieuwe mensen ontmoeten alsook vrienden te maken en dat geldt ook voor de minder sociale types onder ons”. Je hebt daar zoveel te doen dat je de kans niet krijgt om heimwee te hebben. Mijn tip is dus om je gewoon in te schrijven op MOL (= Mobility On Line) en zonder er veel over na te denken de procedure te volgen en voor je het weet zit je in Canada! Zo heb ik het ook gedaan’.

De derde in het rijtje is Janne Jooris. Zij is nog maar pas terug in het land van haar prachtige Erasmuservaring in Tallinn, Estland. Ze koos voor deze bestemming omdat de universiteit haar aansprak. Op die universiteit is communicatie een departement van de filmschool. Er was ook een hippe, artsy sfeer die haar enorm aansprak. Tallinn is ook niet de meest toeristische stad, wat het aangenaam maakt er te wonen volgens Janne. Als je vraagt wat haar mooiste ervaring is, moet ze even denken. Voor haar is het samenwonen met drie andere meisjes toch iets wat ze nooit zal vergeten. “Je leert veel over elkaar en jezelf. De anderen zijn als familie en je deelt zo goed als alles met elkaar. We hadden geen probleem om naar het toilet te gaan terwijl er iemand anders in de badkamer was.” Het mooiste moment dat ze heeft meegemaakt, was toen ze op een ochtend om 4 uur naar buiten ging om de zonsopgang te kunnen zien van bovenop de verlaten concerthal die aan de zee gelegen is. Tallinn heeft tal van eigenzinnige plekjes. De stad leeft maar er is nog geen overrompeling door toeristen en de Erasmus community is daar niet extreem groot, wat het enorm gezellig maakt, aldus Janne.

Een boodschap van Janne aan jullie: twijfelen over Erasmus is als twijfelen over de vraag of je na het hoofdgerecht nog een dessert wilt: niet doen want dat dessert wil je ongetwijfeld. Het kost misschien wel wat geld maar je gaat er zo hard van genieten, dat is een garantie.

Hopelijk hebben deze meisjes je nu wel kunnen overtuigen om voor het avontuur te kiezen. Mocht je toch nog vragen hebben, kan je hen altijd een berichtje sturen want dat beantwoorden ze met alle plezier.

Blog geschreven door Maxine Vrijmoed.

Bewaren

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *