Hoe overleef ik de examens?


Het is opnieuw zover, de examens staan al voor de deur. Er is geen reden tot paniek want wij hebben enkele handige tips zodat jullie deze lastige periode doorkomen.

Als je graag naar wat muziek luistert tijdens het blokken of samenvatten, maar je bent je afspeellijst al snel beu, dan hebben we hier voor jullie een aantal leuke mixen. Het is gezellige achtergrondmuziek, die je deze zomer ook kan gebruiken als je aan het genieten bent van een welverdiende vakantie.

Ga naar Youtube en geef het volgende in:

  • Feeling Happy ‘ Stay See Summer Mix 2015 of 2017
  • Beach Memories ‘Chill House Mix
  • NY Lounge ‘Deep House 2016
  • Summer amazing Mix 2016 – Best of Deep House Music Chill Out Mix (van Drop G)

Ook gezond eten is heel belangrijk, je hebt de vitamientjes broodnodig! ‘s Ochtends een yoghurtje met wat granola of havervlokken is zeker niet slecht om de dag mee te starten. Wat fruit tussendoor dient om je een boost te geven.
Zaken zoals ‘ik heb geen tijd om gezond te eten, ik moet leren’ zijn geen excuus. Studeer je thuis, dan vraag aan je lieve mama en/of papa of ze voor jou gedurende deze moeilijke periode willen koken. Als je op kot studeert kan je altijd ovenschotels en restjes van thuis meenemen!

Daarnaast is een beetje beweging ook altijd goed. Het kan je helpen ontstressen. Je kan bijv. een stukje gaan lopen, wandelen… Als je niet te veel tijd wil verliezen, kan je altijd even de muziek lekker hard zetten en die stress uit je lijf dansen.

Een laatste tip voor als het even niet meer gaat, neem een korte douche. Je kan helemaal ontspannen en je wordt er wakker van.

Laat die examens maar komen, zou ik zeggen…

oral exam

Blog geschreven door Maxine Vrijmoed.

Bewaren

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *