Van leegstaand gebouw tot unieke eventlocatie


This is custom heading element

This is custom heading element

Gilles Heylesonne en Jolien De Beul, deze namen klinken ja waarschijnlijk (nog) niet bekend in de oren, maar daar komt gegarandeerd verandering in. Deze 2 jonge entrepreneurs hebben vol enthousiasme en passie voor hun vak de handen in elkaar geslagen. Met de hulp van Idea Factory stampten ze eventbureau VZW P’and uit de grond en jagen ze hun dromen achterna. Wij hadden de eer om te graven naar de wortels van hun idee!

VZW P’and, wat is dat eigenlijk? Het is een concept om leegstand te bestrijden. Ze wilden iets nieuws, iets wat de mensen aansprak, iets creatiefs. Daarbij kwamen ze op het idee om leegstaande panden een nieuw leven in te blazen door er culture events te organiseren. Daarin combineren ze theater, met beleving. Op deze manier kunnen ze de panden van hun mooiste kant laten zien. Maar alle begin is moeilijk… Papierwerk langs alle kanten, op juridisch vlak beslissingen nemen, de financiën, kortom: een hele kermis aan afspraken en beslissingen.

18763371_1438973522828517_617954799_n

Met het papierwerk alleen kom je er niet. Je moet beschikken over een heel lange arm en niet te veel twijfelen. Ze moeten constant in contact staan met mensen en er voor zorgen dat de bol aan het rollen gaat opdat je bedrijf in de belangstelling komt te staan. Sponsors zoeken, netwerk uitbouwen, locaties zoeken, … Ze houden zich niet meer terug om dat ene mailtje of telefoontje toch te plegen. Er is veel durf nodig om zoiets te doen. En die durf en inzet worden beloond. Zo ontvingen ze een prijs van Start Academy voor Meest Creatieve Team. En je kan niet anders dan dat te erkennen. Events organiseren in leegstaande panden is niet een voordehandliggend idee.

Of ze zo ver zouden staan zonder Idea Factory weten we niet, maar ze zijn het team wel enorm dankbaar. Ze kregen enorm veel steun, tip en respons op wat ze doen. Op elk moment op eender welke dag kon er iemand gecontacteerd worden die hun hulp aanbood. Ze konden daardoor een goed gefundamenteerde basis leggen voor hun onderneming, maar de praktijk is nog iets anders. Daar hebben ze het meest van opgestoken, want al doende leert men. Ze deinzen voor niets meer terug nu, vooral communicatief. Ze zijn op dat vlak sterk gegroeid, vooral omdat er in het begin veel twijfel was, nu communiceren ze vlotter, sneller en efficiënter.

Je kan ook wel stellen dat ze ambitieus zijn, misschien is dit zelf nog een understatement. Maar een ding is zeker, ze willen groeien en commercieel worden. Hun eerste evenement was een groot succes, ze hebben het zo verfijnd uitgewerkt en op alle details gelet dat de beleving des te aangenamer was, om ervoor te zorgen dat mensen hun naam zullen onthouden. Naast herkent te worden, willen ze ook gegeerd zijn, ze willen zelf gecontacteerd worden voor events, o.a. Demi Clowns, Open VLD en voor buurtfeesten is dit al gebeurd. Maar zo een succes, dat heeft niet enkel voordelen.

Ze krijgen ook veel te maken met jaloezie. Enerzijds vinden ze dit jammer, want alleen de negatieve dingen zullen rondgaan, maar anderzijds halen ze hier hun motivatie uit, want ze kunnen aan die mensen het tegendeel bewijzen en ze allemaal de mond snoeren. Maar gelukkig steunt Idea Factory het duo en vrienden en familie natuurlijk ook. Ook bij andere stages vinden ze steun. Ze wisselen ideeën en meningen uit en kunnen zo hun netwerk onderhouden en een andere invalshoek op de zaken opnemen.

idea factoryy

Gilles en Jolien zijn met andere woorden sterke ondernemers. Ze staan rotsvast in hun schoenen en deinzen voor niets terug. Ze gaan volle kracht vooruit, en tonen met hun lef, durf en doorzettingsvermogen dat je de jaloerse koppen niet hoeft te vrezen, maar ze gewoon dubbel zo hard het tegendeel kan bewijzen. Een duo dat het waard is om te volgen, dus check zeker hun website om up-to-date te blijven over hun aankomende evenementen.

Blog geschreven door Thomas Vanneste & Astrid Degraeve.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *