Talent betreffende de communicatiestudent


Binnen de richting communicatiemanagement vinden we heel wat talentvolle studenten. Van alle soorten en maten: creatieve meesterbreinen, woordkunstenaars, talenknobbels en nog zoveel meer. Doorheen de jaren heen heeft ook heel wat talent Kantienberg verlaten. Wij, bij Goesthink, vonden het eens leuk om wat van dat talent op te sommen!

Omdat we natuurlijk niet iedereen kunnen vermelden hebben we onze sociale media laten werken. Via een oproep op twitter en kennissen stellen we met trots een aantal (oud-)studenten voor die heel wat in hun mars hebben.

Justine Van Rysselbergh

1

Bewaren

Deze bezige bij weet hoe het leven eraan toegaat in de Social Media-wereld. Justine is namelijk Social Account Manager voor Nespresso en Martini bij Ogilvy & Social Lab Brussels. Na haar studies behaalde ze ook haar Master Meertalige Bedrijfscommunicatie (Frans – Duits), aan Thomas More Antwerpen en de Postgraduaat Manager Interactieve Communicatie (nu BAS), aan Thomas More Mechelen.

Het takenpakket van Justine focust zich vooral op de volgende delen:

  • Account Management: onlinestrategieën uitwerken, budgetbeheer en dagelijks contact met de klant
  • Community Management: moderatie van social media en creatie van de content kalender
  • Project Management
  • Training Expert: nieuwe collega’s opleiden

Omdat het echte leven vaak ingewikkeld is, geeft Justine ook nog enkele voor- en nadelen mee:

De voordelen houden in dat je bijvoorbeeld alles als eerste weet. Je krijgt gratis producten, een loon om je creatieve zelf te zijn én bij live uitvoeringen van projecten krijg je meteen (hopelijk) positieve reacties. Maar net als elke job zijn er ook enkele nadelen aan verbonden. Zo heeft Justine vaak strakke deadlines, moet ze overuren kloppen en krijgt ze te maken met klanten die extreem hoge eisen en verwachtingen hebben maar geen budget hebben om daartegenover te stellen. Ondanks de nadelen is het toch een geweldige branche om in te werken!

Caroline Wygaerts

2

Caroline is een jongedame uit Antwerpen. Na haar studies aan de Arteveldehogeschool behaalde ook zij nog een extra diploma, namelijk haar Master Communicatiewetenschappen.

Een vorige job was International Account Executive bij Publicis Worldwide Paris. Daar behoorde Caroline tot het international coördinatieteam van Coca-Cola & Orange. Nu kan je Caroline vinden bij Sanoma Media. Ze is als B2C-manager van Flair en Feeling bevoegd voor de ontwikkeling van de consumentenstrategie (Retail/Trade Marketing & CRM)

Iedereen houdt van reizen, Caroline ook. Daarom kwam ze op de proppen met een geweldige travelblog. Check deze zeker eens op http://www.mavalise.be

Sophie Staquet

3

Een van onze Goesthink-leden is Sophie Staquet. Artistiek is een van de kenmerken die je kan gebruiken om haar te beschrijven. Met haar schrijfkunsten en creatieve uitspattingen neemt ze je mee naar een utopia vol kunst en positieve vibes, Sophietopia. Bezoek haar Instagram- en Facebookpagina en laat je helemaal betoveren! De website is https://sophietopia.com

In de toekomst zou Sophie graag parttime als illustrator werken en parttime communicatiemanager zijn (dat zijn de plannen die ze nu heeft). Momenteel heeft ze haar plekje gevonden bij het S.M.A.K. in Gent, een stageplaats waar ze zich volledig kan uitleven.

Glenn Dierickx

4

Blogger of the month, Glenn Dierickx krijgt hier ook een korte vermelding. Hij staat bekend voor zijn fashion, beauty & lifestyle-blog en Instagrampagina waar hij zijn zegje doet.

Wil je meer te weten te komen over Glenn? Lees dan zeker de post http://goesthink.be/2017/02/24/botm-glenndierickx/

Voor meer Glenn: http://www.dierickxglenn.com

Uiteraard zijn er nog veel meer mensen die het verdienen om hier vernoemd te worden, dit was namelijk slechts een kleine druppel uit de zee. Zo kunnen we Leah Rue, de vrienden Dries Henau en Yuri Vandenbogaerde van WASBAR, Peter Van de Veire, Eva Cardinael en vele anderen!

6     5

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hopelijk inspireerden deze (oud-)studenten jullie om er volledig voor te gaan! Wij hopen in de toekomst nog heel wat (bekende) personen aan ons lijstje toe te voegen. Zo tonen wij ook dat we trots zijn op alle studenten van communicatiemanagement én hen/jullie volledig steunen.

Blog geschreven door Gianni Van Laere.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

  • April 29, 2017
  • 0