De cases, wablieft?


De cases: ongeveer zeven studenten in een groep, zeven dagen per week, gedurende zeven weken. De derdejaars nemen een laatste aanloop naar de stage aan de hand van de praktijkweken.

Het tweede semester begon voor de laatstejaarsstudenten van communicatiemanagement anders dan normaal. Geen lessen meer maar echte praktijk op het programma. In groep vormen ze een soort klein communicatiebureau dat een case tot een goed einde brengt. Externe opdrachtgevers zijn met een probleem naar de school gestapt voor hulp van de studenten. Zeven weken hebben ze de tijd om deze opdrachten tot een goed einde te brengen.

De cases gaan over verschillende onderwerpen, zo is er voor iedereen wel iets wat hem/haar interesseert. Acht verschillende cases van opdrachtgevers zoals bijvoorbeeld Kinepolis en Stad Oostende. Van desk- tot fieldresearch, een strategie en tactiek uitwerken, het komt allemaal aan bod. De kennis die de studenten de voorbije jaren hebben opgedaan kunnen ze nu toepassen. De leerstof krijgt een vorm en komt zeker van pas.

Gea (Yieha! Vzw): “We hebben enorm veel vrijheid en dat is leuk. Eindelijk geen duizend deadlines meer en ruimte om zelf na te denken. Door alle dagen met dezelfde mensen in groep te werken leer je elkaar echt helemaal kennen. Er is tijd om te werken maar zeker ook tijd om te ontspannen, zo gingen we met ons groepje als teambuilding zelfs naar een feestje!”

De groepen hebben elke dag een ander lokaal ter beschikking maar beslissen zelf of ze al dan niet daar samen komen. Het is leuk om eens in het zonnetje te werken, op iemand zijn/haar kot of in een rustige koffiebar. Taken kunnen ook verdeeld worden om eens van thuis uit verder aan de opdracht te werken. Veel mogelijkheden tot afwisseling dus.

Iedere dag staan er docenten paraat om de groepen te coachen en te helpen waar nodig. Tussentijds zijn er presentaties voor externe jury’s die kennis hebben van communicatie en op het einde van de rit zullen de studenten het totaalpakket aan de opdrachtgevers voorstellen. Het einde komt steeds dichterbij!

Nog een paar weken en dan gaat de stage van start. Veel succes aan alle derdejaars!

Auteur: Molly Waeytens
Foto’s: Sarah Buyle

YOU MIGHT ALSO LIKE

Erasmus
Erasmus: wie, wat, waar, wanneer?
November 24, 2018
vakantiewerk
Vakantiewerk voor studenten communicatiemanagement
July 15, 2018
william-iven-11247-min
Overleef een stage dankzij de Goesthink-survivalgids
April 15, 2017
Alison
Fashion @Artevelde
April 07, 2017
kari-shea-226153-min
Communicatiemanagement op kot
March 23, 2017
corinne-kutz-211251
FREE WIFI HOTSPOTS IN GENT
March 15, 2017
KAFFEE DE PLANCK
Hotspots rond Kantienberg
March 06, 2017
alisa-anton-70365-min
OEPS, weer te laat?!
March 03, 2017
GLENN DIERICKX
Blogger of the Month: Glenn Dierickx
February 24, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *