Hotspots rond Kantienberg


We kennen het allemaal, Artevelde heeft je niet het beste lessenrooster gegeven. Springuren zat maar niet genoeg tijd om echt ver weg van de campus te gaan. Door een bezoekje aan één van de volgende vijf hotspots zal de tijd vliegen!

1. Abdijtuin

Op nog geen 5 minuten wandelen van de campus vinden we de Abdijtuin, een klein geheim van Gent. Wat groen tussen de drukte van auto’s en veel gebouwen dicht op elkaar. De ideale plek om met vrienden te picknicken, samen gitaar te spelen of voor een romantische date!

2. Kramersplein

Slecht of goed weer, op het plein naast Kantienberg kun je altijd terecht. Een regenachtige dag vraagt om een latte machiatto bij Bar Jan Cremer of een belegd broodje bij The Corner. Schijnt de zon dan nodigt het terras van de Yucca je uit voor een goedkoop pintje of glas wijn 😉

KRAMERSPLEIN

3. De Smul

Geen zin in het standaard belegde broodje? Dan is de Smul the place to be! Een kleine zaak verstopt tussen de cafés tegenover de Albert Heijn. Je kunt het zo gek niet bedenken of ze zullen het daar wel hebben, een frituurvleesje zoals een mexicano op je broodje met groenten & joppiesaus? Go for it.

4. Bavet

Nog meer eten is te vinden bij Bavet, waar je letterlijk een bavet krijgt om te eten. Heerlijke spaghetti met verschillende extra opties zoals gehaktballen, spek, rucola… Eet het op in het restaurant of kies voor take-away. Je maag zal al beginnen grommen bij het bekijken van de website.

5. Kaffee De Planck

Hard aan een taak werken in de Mediatheek maar afgeleid worden door het zicht van buiten? Standaard. Verscholen tussen de bomen op het water ligt een oude boot, beter bekend als Kaffee De Planck. Een gezellige plaats voor een hapje en een drankje. Tip: probeer op een zomerse dag zeker eens de sangria met vers fruit!

KAFFEE DE PLANCK

Tekst: Molly Waeytens
Foto’s: Carolina Sakko

YOU MIGHT ALSO LIKE

vakantiewerk
Vakantiewerk voor studenten communicatiemanagement
July 15, 2018
william-iven-11247-min
Overleef een stage dankzij de Goesthink-survivalgids
April 15, 2017
Alison
Fashion @Artevelde
April 07, 2017
17453731_10210887538737917_1808019319_o
De cases, wablieft?
March 27, 2017
kari-shea-226153-min
Communicatiemanagement op kot
March 23, 2017
corinne-kutz-211251
FREE WIFI HOTSPOTS IN GENT
March 15, 2017
alisa-anton-70365-min
OEPS, weer te laat?!
March 03, 2017
GLENN DIERICKX
Blogger of the Month: Glenn Dierickx
February 24, 2017
identyfying_skills_needs_360x240
7 skills waarmee je als communicatiemanager kunt uitpakken
November 03, 2016

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *