Praktijkweek, een sprong in het diepe…


Op maandag 23 mei trokken de tweedejaarsstudenten (met toch wel een beetje) tegenzin naar Campus Kantienberg. De volledige campus was leeg, want ja, natuurlijk was de blok voor IEDEREEN begonnen, behalve voor ons arme zielen. De dag begon met een briefing van meneer Cornelus over wat er ons allemaal te wachten zou staan tijdens deze praktijkweek. Het aantal babbelaars was groot en de aandacht klein. We wisten dat we aan een case gingen werken, elke dag een lokaal beschikbaar hadden van 9:00 uur tot 17:00 uur en op vrijdag ons idee moesten pitchen voor onze opdrachtgever. Verder dan dat ging onze kennis niet en waagden we ons dus aan een sprong in het diepe.

De ochtend ging verder met een briefing van de opdrachtgevers zelf. Er waren 10 verschillende opdrachtgevers waaruit alle studenten konden kiezen. Dit ging van een advies geven aan een techno dj (Oliver Alex) tot een concept bedenken voor een nieuw restaurant (Popelier) of zelfs een collega-student-ondernemer helpen. Voor ieder creatief brein en voor alle interesses een optie dus. 21 studenten werkten in 3 groepen van 7 personen telkens aan een case.

Wat te doen?

Er was tijd voor in- en ontspanning, deze mix maakte de week en al het werk toch wel leefbaar en zelfs aangenaam. Wanneer het zonnetje scheen zagen we mensen hun tafels buiten zetten en daar verder werken. Er werd ‘s middags pizza besteld of in het park gezellig gepicknickt. Kartonnen dozen werden doorheen het gebouw gesleurd, ook verf en zelfs fietsen (?) zagen we passeren. Onze creatieve breinen draaiden op volle toeren. Vrijdag zou iedereen koste wat het kost een pitch neerzetten om ‘u’ tegen te zeggen. De lectoren kwamen alle groepen een bezoekje brengen in de voor- en namiddag om de nodige feedback en tips mee te geven en sommige groepen weer op het goede spoor te zetten. Maar ook wij konden hen een bezoekje brengen in hun ‘basecamp’, daar hadden ze zelfs een tent neergezet want ook zij namen de praktijkweek heel serieus…

NaamloosNaamloos2

D-day

Zo gezegd, zo gedaan. Op vrijdagochtend was Campus Kantienberg al vol leven. Studenten kwamen met al hun attributen en (gezonde?) stress naar de campus.

Bij de groep met als opdrachtgever het Dienstverleningscentrum De Triangel werden er koekjes en wafeltjes gebakken voor de pitch. Ook was er een groep dat een tafeltje had gedekt om samen te ‘dineren’ met de opdrachtgevers. Nadat elke groep zijn pitch had gegeven werd er overlegd tussen de lectoren en opdrachtgevers, zij gaven daarna feedback aan de groepjes over wat zij al dan niet goed vonden aan de pitch. Ze waren vaak onder de indruk van het werk dat de groepen op slechts enkele dagen tijd hadden geleverd. De bedoeling was om telkens een ‘winnaar’ te kiezen uit de groepen maar de opdrachtgevers vonden altijd wel iets goed bij elke groep en vonden niet dat er maar 1 sterke groep was. Ook de lectoren gooiden graag met complimentjes over de creatieve pitches en de aangename groepssfeer. Het leuke aan de praktijkweek is dat je terecht komt in groepjes met mensen met wie je nog niet hebt samengewerkt. Alle klassen worden gemengd en zo leer je dus werken met nieuwe mensen, net zoals in het echte leven. Ondanks het feit dat we de pratijkweek graag vroeger in het semseter zouden gehad hebben (voor een langere blok), was het een leerrijke ervaring vol teamwork en creativiteit. En dit allemaal op vijf dagen tijd! Toch wel straf, al zeggen we het zelf!

Naamloos3

Moe maar voldaan kijken we terug op deze week. En nu: Praktijkweek ex, blok in! Veel succes aan iedereen!

 

Blog geschreven door Molly Waeytens en Xhenita Muslija. 

 

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

vakantiewerk
Vakantiewerk voor studenten communicatiemanagement
July 15, 2018
william-iven-11247-min
Overleef een stage dankzij de Goesthink-survivalgids
April 15, 2017
Alison
Fashion @Artevelde
April 07, 2017
17453731_10210887538737917_1808019319_o
De cases, wablieft?
March 27, 2017
kari-shea-226153-min
Communicatiemanagement op kot
March 23, 2017
corinne-kutz-211251
FREE WIFI HOTSPOTS IN GENT
March 15, 2017
KAFFEE DE PLANCK
Hotspots rond Kantienberg
March 06, 2017
alisa-anton-70365-min
OEPS, weer te laat?!
March 03, 2017
GLENN DIERICKX
Blogger of the Month: Glenn Dierickx
February 24, 2017

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *